“I was very impressed by the quality of the ConcertLab. I felt that the space would allow the music I was playing to stand out even more…. I was able to focus solely on the music that I was performing and recording.”
Brian Isaacs

De stichting ConcertLab Foundation (ANBI-C status) richt zich op muzikaal hoogstaand talent dat, gegeven hun muzikale kwaliteit, aandacht verdient van een breed publiek. ConcertLab Foundation biedt deze artiesten, ensembles en componisten een bijzonder podium.

Het talent

Talent wordt geselecteerd onder leiding van een artistiek leider, die gebruik maakt van een groot netwerk van zgn. Ambassadeurs. In samenspraak met hen worden individuele musici, ensembles en componisten geïdentificeerd, die in aanmerking komen om hun bekendheid bij een breed publiek te ontwikkelen met behulp van de mogelijkheden die de stichting aanbiedt.

“Het bijzondere van het opnemen bij ConcertLab is dat de locatie en de akoestiek dat ‘opname–gevoel’ een beetje wegnemen.”
Steije Maurer

Opnames

De ConcertLab Foundation kan gebruikmaken van opnamefaciliteiten en podium in Gasthuis Leeuwenbergh. De locatie beschikt over zeer geavanceerde opnamemogelijkheden waarmee muziek audiovisueel kan worden vastgelegd zoals nooit tevoren. In verschillende takes worden de opnames gemaakt met meerdere camera’s, waaronder de speciale Gantry camera die geruisloos door de gehele ruimte zweeft en registreert vanuit alle denkbare invalshoeken. Geluidstechnici zorgen voor het optimale geluid en opnameleider Gavriel Lipkind weet het beste in zijn team en musici naar boven te halen.

“Zelden heb ik iemand gezien die zo betrokken is bij mijn composities.”
Reza Namavar

ConcertLab Foundation laat met behulp van deze high-end technieken internationaal publiek kennismaken met de artiesten en trekt daarnaast lokaal en regionaal nieuw publiek naar de concertzaal.

“Zo een prachtige plek met een uiterst professioneel team van technici en medewerkers, een fantastische musicus op de regisseursstoel; dit vind je volgens mij op geen andere plek op aarde!”
Thomas Prechal

Last Take Concerten

Tijdens de openbare avondopnames – de Last Take Concerten – maakt het publiek kennis met meerdere musici. Elk ensemble speelt ongeveer een half uur, waarin het programma nogmaals wordt opgenomen, met de extra inspiratie van een toegewijd publiek. De avonden worden live gestreamd. Alle soorten Fine Arts Music komen langs, van experimentele jazz tot vroege renaissance, van Ierse Folk tot Brahms en Schubert. Of nieuw werk van een jonge componist dat hier (mogelijk) zijn wereldpremière beleeft.

“The recordings will help us book concerts, promote ourselves, and show that we are professional as they are of professional quality and are an excellent place to showcase our work.”
Tallulah Rose

Maak kennis met het bestuur

Evert van den Bergh

Voorzitter

Evert van den Bergh heeft als econoom, bestuurder en mediator zijn hele leven prominente posten in het bedrijfs- en muziekleven bekleed. Zo heeft hij 35 jaar gewerkt bij ExxonMobil, waarvan de laatste 12 jaar als Lid van de Raad van Bestuur van ExxonMobil Benelux met specifieke aandacht voor de financiële portefeuilles. Tijdens een cruciale periode van het Nederlands Philharmonisch Orkest was hij interim-algemeen directeur. Ook was hij penningmeester van de Nederlandse Strijkkwartet Academie in Amsterdam en voorzitter van het bestuur van Delft Chamber Music Festival.

Erik Akkermans

Penningmeester

Erik Akkermans is adviseur op het gebied van cultuurbeleid en -management. Hij was in het verleden onder meer directeur in het kunstvakonderwijs (waaronder het Utrechts Conservatorium) en tot voor kort voorzitter van het platform voor de arbeidsmarkt culturele en creatieve sector (PlatformACCT). Naast brede inhoudelijke belangstelling voor de kunsten interesseert Erik zich voor nieuwe verdienmogelijkheden en nieuwe vormen van publieksbereik, ook digitaal.

Els van Trigt

Secretaris ad interim

Els van Trigt heeft een cruciale rol gespeeld in de oprichting van het Britten Jeugd Strijkorkest in Zwolle. Ze is amateurviolist en toegewijd vrijwilliger voor diverse muziekgerelateerde projecten in Nederland, zoals de organisatie van masterclasses en kleinschalige concerten.

Larissa Groeneveld

Artistiek leider

 Het maken van een high-tech film en je hiermee kunnen presenteren aan het wereldwijde publiek, dat ziet Larissa als een buitenkans. De mogelijkheden die hiermee worden gecreëerd voor de ontwikkeling en carrière van musici zijn enorm. Het is een groot voorrecht om als artistiek leider van de ConcertLab Foundation uitzonderlijke talenten van deze tijd hiervoor te kunnen uitnodigen.
Larissa Groeneveld selecteert, ondersteund door een wereldomvattend netwerk van adviseurs en ambassadeurs, de opkomende talenten en nieuw werk van componisten die de kwaliteit hebben om door ConcertLab Foundation te worden uitgenodigd. Zelf is zij internationaal gevierde celliste. In 1988 formeerde ze het pianotrio het Osiris Trio waarmee zij wereldwijd tournees gaf. Haar repertoire is breed van klassiek tot hedendaags. Vele componisten zoals Yannis Kyriakides, Theo Verbey en Guus Janssen schreven nieuw werk voor haar.

Kas van der Linden

Zakelijk leider

Kas van der Linden is een ervaren producer en programma-ontwikkelaar. Hij heeft zijn sporen verdiend met het produceren en regisseren van televisieseries, documentaires, video-installaties voor tentoonstellingen en musea in binnen- en buitenland. De afgelopen 15 jaar is hij zich steeds meer met muziek en muziektheater gaan bezighouden, vooral uit belangstelling en passie. Hij treedt daarbij op als zakelijk leider, als creatief en als (uitvoerend) producent. Het is zijn ambitie om vooral de beste voorwaarden te scheppen voor artiesten om optimaal te kunnen presteren, zodat het publiek steeds op de best mogelijke manier van de artistieke prestaties kan genieten. 

Sponsors

ANBI-C status

ConcertLab Foundation is een ANBI-C stichting die zonder winstoogmerk haar ideële doelen nastreeft: toptalent in Fine Arts Music een carrièreboost geven en deze muziek van wereldklasse toegankelijk maken voor het lokale en regionale fysieke publiek en digitaal voor een wereldwijd publiek. Wij doen dat met de onontbeerlijke steun van fondsen en subsidies en de gulle gaven van donateurs. 

De ANBI-C status maakt het mogelijk voor u om giften af te trekken van de inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting tot wel 150%. Als u eenmalig doneert, dan is de aftrek 100% en onder voorwaarden meer. Wanneer u jaarlijks, gedurende een periode van minimaal 5 jaar, een vooraf afgesproken bedrag doneert, dan komt de fiscus u én ons genereus tegemoet. U mag méér dan het gehele bedrag dat u doneert aftrekken: 125% voor particulieren, 150% voor bedrijven. Zie een rekenvoorbeeld in deze pdf

Uw steun is van harte welkom. Wij zijn erg blij met elke bijdrage die u kunt missen. Het allerliefst verwelkomen wij u als Vriend van ConcertLab Foundation.

Word vriend van ConcertLab Foundation…

…en ontvang nieuws en updates over onze stichting, vrijkaarten voor de concerten en exclusieve vrienden-evenementen.

Hierbij de officiële stukken die we graag publiceren om onze status als ideeële stichting in het culturele veld te ondersteunen en onze betrouwbaarheid controleerbaar te maken.

KvK nr.: 78556422
RSIN: 861448662