Verborgen toptalent van wereldniveau

De onafhankelijke stichting ConcertLab Foundation (ANBI-C status) zet zich in voor verborgen toptalent van wereldniveau. De Foundation biedt opkomende artiesten, ensembles en componisten een podium en geeft zo een kickstart aan hun carrière. Een podium waarvoor deze talenten zonder ConcertLab Foundation de middelen (nog) niet hebben. Met een wereldwijd netwerk van deskundige ambassadeurs en informanten zoekt de Foundation naar muzikaal talent in de Fine Arts Music – dat is onversterkte, pure muziek uitgevoerd door soloartiesten of kleine gezelschappen. Wie door onze selectie komt, krijgt het verdiende podium. Daarbij heeft ConcertLab Foundation grote internationale ambitie.

High-end beeld en geluid

De ConcertLab Foundation heeft in ConcertLab een podium gevonden waar tegen relatief lage kosten een wereldwijd publiek kan worden bediend. ConcertLab is een opnamelocatie in Gasthuis Leeuwenbergh te Utrecht met high-end audiovisuele opnamemogelijkheden. De locatie beschikt over een geruisloos vliegende dronecamera, een helderverlicht podium en een akoestische achterwand die aan de wensen van de artiest kan worden aangepast. Op deze manier kan de muziek audiovisueel vastgelegd worden zoals nooit tevoren. De topkwaliteit HDR-video-opnames met DSD-geluid kan de artiest gebruiken om zijn of haar werk verder te verspreiden. Daarnaast biedt de zaal de mogelijkheid voor livepubliek tijdens opnames en een wereldwijd publiek vanwege de bijna grenzeloze livestreamingmogelijkheden. Deze features maken het een unieke opnamelocatie en concertzaal in één.

ConcertLab Foundation laat met behulp van deze high-end technieken internationaal publiek kennismaken met de artiesten en lokt daarnaast lokaal en regionaal nieuw publiek naar de concertzaal. 

Concerten

Tijdens onze concerten maakt u kennis met meerdere musici. Elk ensemble speelt een halfuur. Alles wordt opgenomen, alles wordt live gestreamd. Alle soorten Fine Arts Music komen langs, van experimentele jazz tot vroege renaissance, van Ierse Folk tot Brahms en Schubert. Of een groot componist heeft nieuw werk geschreven dat hier zijn wereldpremière beleeft, ook dat kan! Het is altijd verrassend, het is altijd van hoge kwaliteit en het is altijd iets wat u nog nooit gehoord hebt. 

Maak kennis met het bestuur

Evert van den Bergh

Voorzitter

Evert van den Bergh heeft als econoom, bestuurder en mediator zijn hele leven prominente posten in het bedrijfs- en muziekleven bekleed. Zo heeft hij 35 jaar gewerkt bij ExxonMobil, waarvan de laatste 12 jaar als Lid van de Raad van Bestuur van ExxonMobil Benelux met specifieke aandacht voor de financiële portefeuilles. Tijdens een cruciale periode van het Nederlands Philharmonisch Orkest was hij interim-algemeen directeur. Ook was hij penningmeester van de Nederlandse Strijkkwartet Academie in Amsterdam en voorzitter van het bestuur van Delft Chamber Music Festival.

Erik Akkermans

Penningmeester

Erik Akkermans is adviseur op het gebied van cultuurbeleid en -management. Hij was in het verleden onder meer directeur in het kunstvakonderwijs (waaronder het Utrechts Conservatorium) en tot voor kort voorzitter van het platform voor de arbeidsmarkt culturele en creatieve sector (PlatformACCT). Naast brede inhoudelijke belangstelling voor de kunsten interesseert Erik zich voor nieuwe verdienmogelijkheden en nieuwe vormen van publieksbereik, ook digitaal.

Els van Trigt

Secretaris ad interim

Els van Trigt heeft een cruciale rol gespeeld in de oprichting van het Britten Jeugd Strijkorkest in Zwolle. Ze is amateurviolist en toegewijd vrijwilliger voor diverse muziekgerelateerde projecten in Nederland, zoals de organisatie van masterclasses en kleinschalige concerten.

Larissa Groeneveld

Artistiek leider

 Larissa Groeneveld selecteert, ondersteund door een wereldomvattend netwerk van adviseurs en ambassadeurs, de opkomende talenten en nieuw werk van componisten die de topkwaliteit hebben om door ConcertLab Foundation te worden uitgenodigd. Zij is een gerenommeerde en internationaal gevierde celliste. In 1988 formeerde ze het pianotrio het Osiris Trio waarmee zij grote internationale successen behaalde. Haar repertoire is breed van klassiek tot hedendaags. Vele componisten zoals Yannis Kyriakides, Theo Verbey en Guus Janssen schreven nieuw werk voor haar. Onlangs speelde zij de première van Calliope Tsoupaki op de openingsavond van de Cello Biënnale. Aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag is zij verbonden als hoofdvak-en kamermuziek docente.

Kas van der Linden

Zakelijk leider

Kas van der Linden is een ervaren producer en programma-ontwikkelaar. Hij heeft zijn sporen verdiend met het produceren en regisseren van televisieseries, documentaires, video-installaties voor tentoonstellingen en musea in binnen- en buitenland. De afgelopen 15 jaar is hij zich steeds meer met muziek en muziektheater gaan bezighouden, vooral uit belangstelling en passie. Hij treedt daarbij op als zakelijk leider, als creatief en als (uitvoerend) producent. Het is zijn ambitie om vooral de beste voorwaarden te scheppen voor artiesten om optimaal te kunnen presteren, zodat het publiek steeds op de best mogelijke manier van de artistieke prestaties kan genieten. 

Sponsors

ANBI-C status

ConcertLab Foundation is een ANBI-C stichting die zonder winstoogmerk haar ideële doelen nastreeft: toptalent in Fine Arts Music een carrièreboost geven en deze muziek van wereldklasse toegankelijk maken voor het lokale en regionale fysieke publiek en digitaal voor een wereldwijd publiek. Wij doen dat met de onontbeerlijke steun van fondsen en subsidies en de gulle gaven van donateurs. 

De ANBI-C status maakt het mogelijk voor u om giften af te trekken van de inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting tot wel 150%. Als u eenmalig doneert, dan is de aftrek 100% en onder voorwaarden meer. Wanneer u jaarlijks, gedurende een periode van minimaal 5 jaar, een vooraf afgesproken bedrag doneert, dan komt de fiscus u én ons genereus tegemoet. U mag méér dan het gehele bedrag dat u doneert aftrekken: 125% voor particulieren, 150% voor bedrijven. Zie een rekenvoorbeeld in deze pdf

Uw steun is van harte welkom. Wij zijn erg blij met elke bijdrage die u kunt missen. Het allerliefst verwelkomen wij u als Vriend van ConcertLab Foundation.

Word vriend van ConcertLab Foundation…

…en ontvang nieuws en updates over onze stichting, vrijkaarten voor de concerten en exclusieve vrienden-evenementen.

Hierbij de officiële stukken die we graag publiceren om onze status als ideeële stichting in het culturele veld te ondersteunen en onze betrouwbaarheid controleerbaar te maken.

KvK nr.: 78556422
RSIN: 861448662