ConcertLab Foundation VIDEOS
Digital Debut Course 1 & 2
Showcase 1 & 2 & 3
Dag 1 · 2 december 2023
🎓 Konstantyn Napolov · slagwerk
🎶 Daniel Bolba
— Kevin Volans – Assign
🎓 Georgy Kovalev · altviool
🎶 Arkady Blekherov
(Hennadii Beziazychnyi · piano)
— Hoffmeister – viola concerto in D major · Allegro
🎓 Dana Zemtsov · altviool
🎶 Jolie Bisoendial
(Hennadii Beziazychnyi · piano)
— Bruch – Romanze 1 en 3
🎓 Maria Nemtsova · piano
🎶 Ivana Maznejkova
— Ludwig van Beethoven – Piano Sonate No. 27 in e minor, opus 90 · Mit Lebhaftigkeit und durchaus mit Empfindung und Ausdruck
— Frédéric Chopin – Berceuse in Des major, opus 57
Dag 2 · 3 december 2023
🎓 Elisabeth Hetherington · zang
🎶 Mariela Flores – zangeres
(Punto Bawono · theorbe)
— Henry Purcell – From The Fairy Queen, Z.629
1692 · If love’s a sweet passion
— Giulio Caccini – From Le nuove musiche e nuove maniera di scriverle 1614 · Torna, deh torna
— Giulio F. Sances – From Il quarto libro delle cantate et arie a voce sola 1636 · Dove n’andrò che non mi segua Amor?
🎓 Gideon Tazelaar · saxofoon
🎶 Lucas Bakker · saxofoon
(Ramon Van Merkenstein · contrabas)
— Dizzy Gillespie – A Night in Tunesia
— Hoagy Carmichael -The Nearness of You
— Toots Thielemans – Bluesette
— Ray Noble – Cherokee
🎓 Liav Kerbel · cello
🎶 Emma van Schadewijk
(Alessandro Soccorsi · piano)
— Johannes Brahms – Sonate in e minor opus 38 · Allegro non troppo
🎓 Duco Burgers · piano
🎶 Demian Falatov
— Frédéric Chopin – Nocturne no. 1 in C sharp minor, opus 27
— Franz Liszt – Hungarian Rhapsody no. 8 in F sharp minor
MOGELIJK GEMAAKT DOOR ONDERSTEUNING VAN:
Showcases
Showcase #1
De avond van de winnaars
Fillm opnames
Thomas Prechal
Cellist & componist
Thomas Jaromír Prechal – Sonata for cello and piano (2021)
I Tempo impetuoso, Allargando e molto rubato
II Largo, con moto
Thomas Prechal · cello
Natasja Douma · piano
Tallulah Rose
Saxofoon & zang
Tallulah Rose · zang en saxofoon
Juliusz Warszawski · gitaar
Tallulah Rose · zang en saxofoon
Juliusz Warszawski · gitaar
Steije Maurer
Marimba
Steije Maurer · marimba
J. S. Bach Suite II
Prelude, Allemande, Courante, Sarabande, Guige
Maak kennis met de artiesten en hun ambassadeurs
Thomas Prechal
Cellist & componist
Natasja Douma – piano
Eerste prijs Prinses Christina Klassiek Concours
Eerste prijs Prinses Christina Compositie Concours
Al op jonge leeftijd is cellist en componist Thomas Prechal (2004) gegrepen door vrijwel elk aspect van de muziek: van cello spelen en het schrijven van zijn eigen stukken tot muziektheoretische analyse, improvisatie op cello en piano, het spelen van traditionele volksmuziek en het mooie van mensen samen brengen via de muziek. Als een ‘componerende cellist’ voert Thomas regelmatig zijn eigen composities uit in programma’s met het al bestaande repertoire; door deze combinatie deelt hij ‘dubbelzijdig’ zijn eigen stem met het publiek.
Thomas is meervoudig prijswinnaar bij internationale celloconcoursen Bohuš Heran, Edmond Baert, Gustav Mahler, en David Popper en eerste prijswinnaar bij het Prinses Christina Klassiek Concours én Prinses Christina Compositie Concours.
Natasja Douma
Piano
Natasja is een veelgevraagde duopartner, kamermusicus en begeleider, die veelvuldig optreedt in
Nederland en internationaal in Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Oostenrijk, Zweden, België en Luxemburg. Sinds 1998 werkt ze als coachpianist aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag,
waar ze veel jonge kunstenaars heeft gecoacht en ondersteund op hun weg om professionele musici te worden.
Natasja won twee keer het SJMN concours Ze won ook de tweede prijs op het Concours voor de Europese Muziekprijs in Antwerpen. In 2013 won ze samen met violiste Isobel Warmelink de NTR-prijs voor de beste uitvoering van het verplichte werk tijdens het nationale vioolconcours Davina van Wely.
Tallulah Rose
Saxofoon & zang
Juliusz Warszawski – Gitaar
De in Amsterdam woonachtige Schotse en Australische zangeres, songwriter en multi-instrumentalist Tallulah Rose is 20 jaar. Haar debuut-EP ‘Rise’ kwam uit op 18 juni. De EP is een dromerige neo-soul verrukking, met Tallulah’s pure zang die boven de felle beats van haar band uitstijgt.
Juliusz Warszawski
(Warschau, Polen 1998) is een bekroonde jonge gitarist uit Amsterdam. Na zijn afstuderen aan het Frederic Chopin conservatorium verhuisde hij naar Nederland om te studeren bij Gabriel Bianco aan het Conservatorium van Amsterdam; momenteel bezig met het afronden van zijn master. Juliusz is een veelzijdige artiest die solo en met kamermuziekensembles (talrijke duetten, Latijns-Amerikaanse groepen, strijkkwartetten enz.) actief concerten geeft in Europa en prijzen wint bij internationale concoursen.
Benjamin Herman
Ambassadeur
Benjamin Herman is een van de meest originele en productieve jazzmusici van Nederland die invloeden buiten de grenzen van de jazzwereld verkent. Ook als componist heeft Herman een carrière opgebouwd in binnen- en buitenland, zowel bij New Cool Collective als bij zijn kleinere bands. Hij is een gerespecteerd vakman wiens spel stevig geworteld is in de jazztraditie.
Steije Maurer
Marimba
Eerste prijs Prinses Christina Concours
De interesse voor muziek en klassiek slagwerk werd al op 5-jarige leeftijd duidelijk bij Steije. Hij begon toen zijn opleiding bij PI-muziek voor kleuters op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.
Sinds 2014 was Steije student aan de School voor Jong Talent in Den Haag waar hij klassiek slagwerklessen volgde bij Martin Ansink, slagwerker en paukenist van het Residentie Orkest in Den Haag. In 2016 stond Steije in de finale van het Koninklijk Concertgebouw Concours in Amsterdam.
In 2017 won Steije een eerste prijs in de regionale finale van het Prinses Christina Concours in Den Bosch en in de nationale finale won hij een 2e prijs en was hem de persprijs toegekend. Sinds 2017 nam Steije naast zijn lessen in Den Haag ook marimba-lessen bij Ramon Lormans aan de Sweelinck Academie aan het conservatorium van Amsterdam.
In augustus 2020 nam Steije deel aan de Boulder Bach Competitie waar hij een eerste prijs won in de ‘’high-school category’’. In april 2021 won Steije een eerste prijs in de nationale finale van het Prinses Christina Concours.
. Sinds September studeert Steije aan de Hochschule für Musik und Darstellende Kunst in Stuttgart bij de professoren Marta Klimasara, Jürgen Spitschka, Klaus Dreher en Christian Hartmann.
Showcase #2
De avond van de zang
Film opnames:
Fuensanta
Zang & contrabas
Fuensanta · Three pieces
Sanne Rambags
Zang & gitaar
Sanne Rambags · Trilogy for voice and guitar
Elisabeth Hetherington
Zang
Maddalena Casulana (1544 – 1590) Vagh’amorosi augelli
Elisabeth Hetherington · sopraan
Emma Huijsser · harp
Francesca Caccini (1587 – 1641) – Maria, dolce Maria
Elisabeth Hetherington · sopraan
Emma Huijsser · harp
George Crumb · The Night in Silence (Apparitions)
Elisabeth Hetherington · sopraan
Paolo Gorini · piano
Maak kennis met de artiesten
Fuensanta
Zang & contrabas
Fuensanta is de artiestennaam van Fuensanta Mendéz. Zij is zangeres, bassist en componiste, geboren en getogen in het waterbos van Veracruz (Mexico) in een artistieke familie. Ze groeide op tussen traditionele Latijns-Amerikaanse en hedendaagse Europese muziek, dans, theater en boeken. Op haar dertiende besloot ze zangeres te worden en begon ze jazz te studeren en uit te voeren, op haar vijftiende begon ze poëzie te schrijven. Fuensanta verhuisde naar Nederland om te studeren aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze in 2019 summa cum laude afstudeerde.
Wim Westerveld
Ambassadeur
Wim Westerveld is programmeur bij het Music Meeting Festival in Nijmegen. Dit festival van wereldmuziek gaat dwars door stijlen, genres en culturen en biedt al ruim 35 jaar een podium aan de beste artiesten wereldwijd: musici die zelden of nooit in Nederland te zien zijn geweest, met nieuwe projecten of in bijzondere samenstellingen. Westerveld is kenner van het genre en heeft een scherpe neus voor aanstormend talent.
Sanne Rambags
Zang & gitaar
De stem ligt het dichtst bij het hart. Door warme klanken, vertolkt met diepe intentie, weet zangeres en componiste Sanne Rambags een moment van magie te creëren. Al op jonge leeftijd ontwikkelt zij zich als musicus met een uitgesproken geluid. Ze is als één van de weinige zangeressen van haar generatie in staat om op een open manier te improviseren, soms met zelfgeschreven teksten en gedichten, dan weer door zich volledig tussen de musici te positioneren. Hierdoor heeft haar stem een instrumentale functie waarmee zij op zoek gaat naar de uitersten van de stem, nieuwe klanken en een eigen geluid.
Tamar Brüggemann
Ambassadeur
‘Wonderfeel is een sprookje’ en ‘Wonderfeel is uniek in de wereld’, zo kopten Volkskrant en NRC over het buitenfestival voor klassieke muziek in ‘s-Graveland. Brüggemann stond aan de wieg van het festival, samen met Georges Mutsaers. Een meerdaags openluchtfestival voor klassieke muziek, geschoeid op de leest van de talrijke popfestivals als Lowlands en Into the Great Wide Open.
Elisabeth Hetherington
Zang
Sinds haar verhuizing naar Nederland heeft de bekroonde sopraan Elisabeth Hetherington zich snel gevestigd als een opvallende opkomende performer en vertolker van vroeg, hedendaags en modern repertoire in heel Europa. Elisabeth werd geprezen om haar “… onverschrokken en krachtige persoonlijkheid, evenals haar onberispelijke technologie en adembenemende presentatie” (NRC, 2020) en “virtuoze gratie, verfijnde dynamiek en subtiele kleuren … prachtig lyrisch, ietwat fragiel timbre…” ( Place de l’Opera Magazine, 2020). Elisabeth slaagt erin om moeiteloos de kloof tussen oude en hedendaagse muziek te overbruggen en heeft talloze werken in première gebracht en opgenomen in heel Nederland, België, Noorwegen en Estland. Haar vermogen om oude en nieuwe muziek te combineren wordt nog steeds geprezen: “Paolo Gorini zette weer een Dickinson-gedicht op muziek en in de Monteverdische vocale decoraties hoor je de veelzijdigheid van Hetherington.” (de Volkskrant, 2019).
Winnaar Dutch Classical Talent Award
De Dutch Classical Talent Award is een talentontwikkelingstraject van 18 maanden voor jonge musici in de leeftijd tot en met 30 jaar, die studeren of zijn afgestudeerd aan een van de Nederlandse conservatoria. Het traject bestaat uit een coachingsprogramma, een tour langs de twaalf belangrijkste Nederlandse concertzalen en als afsluiting een spannende finale. De jury over Elisabeth Hetherington : “Een onverschrokken en krachtige persoonlijkheid. Puntgave techniek en adembenemende presentatie”
Showcase #3
De avond van de veelzijdigheid
De film opnames:
Reza Namavar
Componist
Reza Namavar
· Geel Bijvoorbeeld (2011)
Magma Duo:
Emmy Storms · viool
Cynthia Liem · piano
Izak de Dreu
Componist
Izak de Dreu · Niet de Zon (2022)
premiere recording
Gaia Szames · soprano
Arturo den Hartog · singer
Jonatan Alvarado Jonatan Alvarado · singer / lute
Gülce Sucular · cello
Izak de Dreu · Vertekeningen (2022) premiere recording
Gaia Szames · soprano
Arturo den Hartog · singer
Jonatan Alvarado Jonatan Alvarado · singer / lute
Gülce Sucular · cello
Brian Isaacs
Altviool
Niccolò Paganini · Caprice 21 (1817) Amoroso
Brian Isaacs · altviool
Maak kennis met de artiesten en hun ambassadeurs
Reza Namavar
Componist
Zijn werk wordt uitgevoerd door het Magma Duo:
Emmy Storms, viool
Cynthia Liem, piano.
Op veertienjarige leeftijd begon Reza met componeren. Hij had vooral plezier in twee dingen: muziek en zelf dingen verzinnen. Componeren zou voor hem een goede combinatie van beide blijken te zijn. De kennismaking in 2005 met de wonderlijke wereld van de Bach cantates heeft ontegenzeglijk een stempel gedrukt op zijn composities. In 2006 rondde hij zijn masteropleiding (tweede fase) klassiek compositie af aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag met het cijfer 9.
Martijn Padding
Ambassadeur
Martijn Padding schrijft composities voor solo instrument met ensemble en voor symfonieorkest in grote bezetting. Ook maakt hij muziektheaterstukken. In zijn latere werk is steeds vaker een theatraal element aanwezig. Padding is hoofdvakdocent compositie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij heeft ook muziek gedoceerd in Ghana. Padding vertegenwoordigde de Nederlandse componisten onder meer in het Fonds Podiumkunsten, een door de overheid gefinancierde instelling voor verbreiding van het cultuuraanbod.
Izak de Dreu
Componist
Zijn werk wordt uitgevoerd door:
Gaia Szames – sopraan
Arturo den Hartog – countertenor
Jonatan Alvarado – tenor, luit
Gülce Sucular – cello
Tijdens zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag ontwikkelde Izak zijn passie voor Oude Muziek door historische uitvoeringspraktijken te bestuderen bij Johan Hofmann. Dit gaf hem de tools om deze technieken te gebruiken om iets nieuws te synthetiseren, wat een soort muziek creëert die vloeiend is en een sterk atmosferisch karakter heeft. In zijn meest recente werken probeert hij diepere filosofische lagen bloot te leggen door grote vragen te stellen. Zo probeerde hij in een recent stuk een antwoord te formuleren op de vragen: Wat is perceptie? Wat is een herinnering? Kan het veranderen? Hij instrumentaliseerde mixed arts om deze vragen te beantwoorden.
Mayke Nas
Ambassadeur
“Izak heb ik leren kennen als een jonge componist die helemaal verslingerd is aan renaissance- en barokmuziek, totaal verzot op het geluid van luiten, countertenors en klavecimbels. Hij is het afgelopen jaar aan het Koninklijk Conservatorium afgestudeerd in compositie en heeft tijdens zijn studie bijzondere manieren gevonden om zijn voorliefde voor lyriek en transparantie, het uitdrukken van emoties en een mate van natuurlijke vloeiendheid – die ook zo kenmerkend zijn voor de zestiende en zeventiende eeuwse muziek – een plaats te geven in een heel eigen welluidende muziektaal.”
Brian Isaacs
Altviool
Brian Isaacs, 22, groeide op in Queens, New York City en begon op vierjarige leeftijd viool te spelen. Nadat hij in 2014 overstapte naar de altviool en in 2018 afstudeerde aan de LaGuardia High School, begon Brian zijn academische studie aan het Yale College, waar hij onlangs cum laude afstudeerde en een BA in Sociologie (Int.) behaalde met Distinction in the Major. Hij vervolgt zijn studie aan de Yale School of Music en volgt zijn MM (’23) als leerling van Ettore Causa.
Annebeth Webb
Ambassadeur
Sinds september 2001 is Annebeth Webb tweede violiste bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Over Brian Isaacs zegt ze: “When meeting Brian I felt he has a fresh and down-to-earth approach to music making. He is eager to develop and learn. I wish Brian a career that will fulfill all his musical dreams.”
Ze is actief als kamermusicus: ze is mede-oprichter van het ensemble Camerata RCO, bestaande uit leden van het Concertgebouworkest. Dit ensemble speelt concerten in binnen- en buitenland.
Webb is als Senior Manager van de afdeling Creative Partnerships & Tours verbonden aan Harrison/Parrott Ltd.