De livestream van het concert op 27 november 2022 in Leeuwenbergh.
Liefhebbers van uiteenlopende muziektradities kunnen op deze avond hun hart ophalen. Het gaat steeds over topkwaliteit muziek, over wereld-toptalent en over actuele muziek. Nieuw werk van componist Reza Namavar wordt uitgevoerd door het Magma Duo, aanstormend talent Brian Isaacs speelt altviool en ook Izak de Dreu is componist en zijn werk wordt uitgevoerd door een sopraan, een countertenor en een cellist.

De film opnames:

Reza Namavar

Componist

Reza Namavar
· Geel Bijvoorbeeld (2011)

Magma Duo:
Emmy Storms · viool
Cynthia Liem · piano

Izak de Dreu

Componist

Izak de Dreu · Niet de Zon (2022)
premiere recording

Gaia Szames · soprano
Arturo den Hartog · singer
Jonatan Alvarado Jonatan Alvarado · singer / lute
Gülce Sucular · cello

Izak de Dreu · Vertekeningen (2022) premiere recording

Gaia Szames · soprano
Arturo den Hartog · singer
Jonatan Alvarado Jonatan Alvarado · singer / lute
Gülce Sucular · cello

Brian Isaacs

Altviool

Niccolò Paganini · Caprice 21 (1817) Amoroso

Brian Isaacs · altviool

Maak kennis met de artiesten en hun ambassadeurs

Reza Namavar

Componist

Zijn werk wordt uitgevoerd door het Magma Duo:
Emmy Storms, viool
Cynthia Liem, piano.

Op veertienjarige leeftijd begon Reza met componeren. Hij had vooral plezier in twee dingen: muziek en zelf dingen verzinnen. Componeren zou voor hem een goede combinatie van beide blijken te zijn. De kennismaking in 2005 met de wonderlijke wereld van de Bach cantates heeft ontegenzeglijk een stempel gedrukt op zijn composities. In 2006 rondde hij zijn masteropleiding (tweede fase) klassiek compositie af aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag met het cijfer 9.

Martijn Padding

Ambassadeur

Martijn Padding schrijft composities voor solo instrument met ensemble en voor symfonieorkest in grote bezetting. Ook maakt hij muziektheaterstukken. In zijn latere werk is steeds vaker een theatraal element aanwezig. Padding is hoofdvakdocent compositie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij heeft ook muziek gedoceerd in Ghana. Padding vertegenwoordigde de Nederlandse componisten onder meer in het Fonds Podiumkunsten, een door de overheid gefinancierde instelling voor verbreiding van het cultuuraanbod.

Izak de Dreu

Componist

Zijn werk wordt uitgevoerd door:
Gaia Szames – sopraan
Arturo den Hartog – countertenor

Jonatan Alvarado – tenor, luit
Gülce Sucular – cello

Tijdens zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag ontwikkelde Izak zijn passie voor Oude Muziek door historische uitvoeringspraktijken te bestuderen bij Johan Hofmann. Dit gaf hem de tools om deze technieken te gebruiken om iets nieuws te synthetiseren, wat een soort muziek creëert die vloeiend is en een sterk atmosferisch karakter heeft. In zijn meest recente werken probeert hij diepere filosofische lagen bloot te leggen door grote vragen te stellen. Zo probeerde hij in een recent stuk een antwoord te formuleren op de vragen: Wat is perceptie? Wat is een herinnering? Kan het veranderen? Hij instrumentaliseerde mixed arts om deze vragen te beantwoorden.

Mayke Nas

Ambassadeur

“Izak heb ik leren kennen als een jonge componist die helemaal verslingerd is aan renaissance- en barokmuziek, totaal verzot op het geluid van luiten, countertenors en klavecimbels. Hij is het afgelopen jaar aan het Koninklijk Conservatorium afgestudeerd in compositie en heeft tijdens zijn studie bijzondere manieren gevonden om zijn voorliefde voor lyriek en transparantie, het uitdrukken van emoties en een mate van natuurlijke vloeiendheid – die ook zo kenmerkend zijn voor de zestiende en zeventiende eeuwse muziek – een plaats te geven in een heel eigen welluidende muziektaal.”

Brian Isaacs

Altviool

Brian Isaacs, 22, groeide op in Queens, New York City en begon op vierjarige leeftijd viool te spelen. Nadat hij in 2014 overstapte naar de altviool en in 2018 afstudeerde aan de LaGuardia High School, begon Brian zijn academische studie aan het Yale College, waar hij onlangs cum laude afstudeerde en een BA in Sociologie (Int.) behaalde met Distinction in the Major. Hij vervolgt zijn studie aan de Yale School of Music en volgt zijn MM (’23) als leerling van Ettore Causa.

Annebeth Webb

Ambassadeur

Sinds september 2001 is Annebeth Webb tweede violiste bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Over Brian Isaacs zegt ze: “When meeting Brian I felt he has a fresh and down-to-earth approach to music making. He is eager to develop and learn. I wish Brian a career that will fulfill all his musical dreams.”
Ze is actief als kamermusicus: ze is mede-oprichter van het ensemble Camerata RCO, bestaande uit leden van het Concertgebouworkest. Dit ensemble speelt concerten in binnen- en buitenland.
Webb is als Senior Manager van de afdeling Creative Partnerships & Tours verbonden aan Harrison/Parrott Ltd.