Livestream van het concert op 26 november 2022

Deze eigentijdse avond draait om moderne zangkunst. Met zangeres, contrabassist en componist Fuensanta, zangeres en gitarist Sanne Rambags en zangeres Elizabeth Hetherington.

Film opnames:

Fuensanta

Zang & contrabas

Fuensanta · Three pieces

Sanne Rambags

Zang & gitaar

Sanne Rambags · Trilogy for voice and guitar

Elisabeth Hetherington

Zang

Maddalena Casulana (1544 – 1590) Vagh’amorosi augelli

Elisabeth Hetherington · sopraan
Emma Huijsser · harp

Francesca Caccini (1587 – 1641) – Maria, dolce Maria

Elisabeth Hetherington · sopraan
Emma Huijsser · harp

George Crumb · The Night in Silence (Apparitions)

Elisabeth Hetherington · sopraan
Paolo Gorini · piano

Maak kennis met de artiesten

Fuensanta

Zang & contrabas

Fuensanta is de artiestennaam van Fuensanta Mendéz. Zij is zangeres, bassist en componiste, geboren en getogen in het waterbos van Veracruz (Mexico) in een artistieke familie. Ze groeide op tussen traditionele Latijns-Amerikaanse en hedendaagse Europese muziek, dans, theater en boeken. Op haar dertiende besloot ze zangeres te worden en begon ze jazz te studeren en uit te voeren, op haar vijftiende begon ze poëzie te schrijven. Fuensanta verhuisde naar Nederland om te studeren aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze in 2019 summa cum laude afstudeerde.

Wim Westerveld

Ambassadeur

Wim Westerveld is programmeur bij het Music Meeting Festival in Nijmegen. Dit festival van wereldmuziek gaat dwars door stijlen, genres en culturen en biedt al ruim 35 jaar een podium aan de beste artiesten wereldwijd: musici die zelden of nooit in Nederland te zien zijn geweest, met nieuwe projecten of in bijzondere samenstellingen. Westerveld is kenner van het genre en heeft een scherpe neus voor aanstormend talent.

Sanne Rambags

Zang & gitaar

De stem ligt het dichtst bij het hart. Door warme klanken, vertolkt met diepe intentie, weet zangeres en componiste Sanne Rambags een moment van magie te creëren. Al op jonge leeftijd ontwikkelt zij zich als musicus met een uitgesproken geluid. Ze is als één van de weinige zangeressen van haar generatie in staat om op een open manier te improviseren, soms met zelfgeschreven teksten en gedichten, dan weer door zich volledig tussen de musici te positioneren. Hierdoor heeft haar stem een instrumentale functie waarmee zij op zoek gaat naar de uitersten van de stem, nieuwe klanken en een eigen geluid.

Tamar Brüggemann

Ambassadeur

Wonderfeel is een sprookje’ en ‘Wonderfeel is uniek in de wereld’, zo kopten Volkskrant en NRC over het buitenfestival voor klassieke muziek in ‘s-Graveland. Brüggemann stond aan de wieg van het festival, samen met Georges Mutsaers. Een meerdaags openluchtfestival voor klassieke muziek, geschoeid op de leest van de talrijke popfestivals als Lowlands en Into the Great Wide Open.

Elisabeth Hetherington

Zang

Sinds haar verhuizing naar Nederland heeft de bekroonde sopraan Elisabeth Hetherington zich snel gevestigd als een opvallende opkomende performer en vertolker van vroeg, hedendaags en modern repertoire in heel Europa. Elisabeth werd geprezen om haar “… onverschrokken en krachtige persoonlijkheid, evenals haar onberispelijke technologie en adembenemende presentatie” (NRC, 2020) en “virtuoze gratie, verfijnde dynamiek en subtiele kleuren … prachtig lyrisch, ietwat fragiel timbre…” ( Place de l’Opera Magazine, 2020). Elisabeth slaagt erin om moeiteloos de kloof tussen oude en hedendaagse muziek te overbruggen en heeft talloze werken in première gebracht en opgenomen in heel Nederland, België, Noorwegen en Estland. Haar vermogen om oude en nieuwe muziek te combineren wordt nog steeds geprezen: “Paolo Gorini zette weer een Dickinson-gedicht op muziek en in de Monteverdische vocale decoraties hoor je de veelzijdigheid van Hetherington.” (de Volkskrant, 2019).

Winnaar Dutch Classical Talent Award

De Dutch Classical Talent Award is een talentontwikkelingstraject van 18 maanden voor jonge musici in de leeftijd tot en met 30 jaar, die studeren of zijn afgestudeerd aan een van de Nederlandse conservatoria. Het traject bestaat uit een coachingsprogramma, een tour langs de twaalf belangrijkste Nederlandse concertzalen en als afsluiting een spannende finale. De jury over Elisabeth Hetherington : “Een onverschrokken en krachtige persoonlijkheid. Puntgave techniek en adembenemende presentatie”

Tickets