Deze avond staat in het teken van concours- en prijswinnaars, dus hier staat de crème de la crème op het podium. Met Thomas Prechal, meervoudig winnaar van het Prinses Christina Concours, met de verbluffende zang-fusion van Tallulah Rose waar Benjamin Herman gek op is en met marimba-speler Steije Maurer die vorig jaar het Prinses Christina Concours won.

Maak kennis met de artiesten en hun ambassadeurs

Thomas Prechal

Cellist & componist
Natasja Douma – piano

Eerste prijs Prinses Christina Klassiek Concours
Eerste prijs Prinses Christina Compositie Concours

Al op jonge leeftijd is cellist en componist Thomas Prechal (2004) gegrepen door vrijwel elk aspect van de muziek: van cello spelen en het schrijven van zijn eigen stukken tot muziektheoretische analyse, improvisatie op cello en piano, het spelen van traditionele volksmuziek en het mooie van mensen samen brengen via de muziek. Als een ‘componerende cellist’ voert Thomas regelmatig zijn eigen composities uit in programma’s met het al bestaande repertoire; door deze combinatie deelt hij ‘dubbelzijdig’ zijn eigen stem met het publiek.
Thomas is meervoudig prijswinnaar bij internationale celloconcoursen Bohuš Heran, Edmond Baert, Gustav Mahler, en David Popper en eerste prijswinnaar bij het Prinses Christina Klassiek Concours én Prinses Christina Compositie Concours.

Natasja Douma

Piano

Natasja is een veelgevraagde duopartner, kamermusicus en begeleider, die veelvuldig optreedt in
Nederland en internationaal in Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Oostenrijk, Zweden, België en Luxemburg. Sinds 1998 werkt ze als coachpianist aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag,
waar ze veel jonge kunstenaars heeft gecoacht en ondersteund op hun weg om professionele musici te worden.
Natasja won twee keer het SJMN concours Ze won ook de tweede prijs op het Concours voor de Europese Muziekprijs in Antwerpen. In 2013 won ze samen met violiste Isobel Warmelink de NTR-prijs voor de beste uitvoering van het verplichte werk tijdens het nationale vioolconcours Davina van Wely.

Tallulah Rose

Saxofoon & zang
Juliusz WarszawskiGitaar

De in Amsterdam woonachtige Schotse en Australische zangeres, songwriter en multi-instrumentalist Tallulah Rose is 20 jaar. Haar debuut-EP ‘Rise’ kwam uit op 18 juni. De EP is een dromerige neo-soul verrukking, met Tallulah’s pure zang die boven de felle beats van haar band uitstijgt.

Juliusz Warszawski

(Warschau, Polen 1998) is een bekroonde jonge gitarist uit Amsterdam. Na zijn afstuderen aan het Frederic Chopin conservatorium verhuisde hij naar Nederland om te studeren bij Gabriel Bianco aan het Conservatorium van Amsterdam; momenteel bezig met het afronden van zijn master. Juliusz is een veelzijdige artiest die solo en met kamermuziekensembles (talrijke duetten, Latijns-Amerikaanse groepen, strijkkwartetten enz.) actief concerten geeft in Europa en prijzen wint bij internationale concoursen.

Benjamin Herman

Ambassadeur

Benjamin Herman is een van de meest originele en productieve jazzmusici van Nederland die invloeden buiten de grenzen van de jazzwereld verkent. Ook als componist heeft Herman een carrière opgebouwd in binnen- en buitenland, zowel bij New Cool Collective als bij zijn kleinere bands. Hij is een gerespecteerd vakman wiens spel stevig geworteld is in de jazztraditie.

Steije Maurer

Marimba

Eerste prijs Prinses Christina Concours
De interesse voor muziek en klassiek slagwerk werd al op 5-jarige leeftijd duidelijk bij Steije. Hij begon toen zijn opleiding bij PI-muziek voor kleuters op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.
Sinds 2014 was Steije student aan de School voor Jong Talent in Den Haag waar hij klassiek slagwerklessen volgde bij Martin Ansink, slagwerker en paukenist van het Residentie Orkest in Den Haag. In 2016 stond Steije in de finale van het Koninklijk Concertgebouw Concours in Amsterdam.
In 2017 won Steije een eerste prijs in de regionale finale van het Prinses Christina Concours in Den Bosch en in de nationale finale won hij een 2e prijs en was hem de persprijs toegekend. Sinds 2017 nam Steije naast zijn lessen in Den Haag ook marimba-lessen bij Ramon Lormans aan de Sweelinck Academie aan het conservatorium van Amsterdam.
 In augustus 2020 nam Steije deel aan de Boulder Bach Competitie waar hij een eerste prijs won in de ‘’high-school category’’. In april 2021 won Steije een eerste prijs in de nationale finale van het Prinses Christina Concours.
. Sinds September studeert Steije aan de Hochschule für Musik und Darstellende Kunst in Stuttgart bij de professoren Marta Klimasara, Jürgen Spitschka, Klaus Dreher en Christian Hartmann.

Tickets

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op “Koop Tickets” om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar